1. dets 2021

Luhtunud päästetöö

 Hommikul läksin Paide tehisjärve äärde ja nägin, et luik lebab jääl. Kümmekond meetrit kaldast ja vähemalt 50 meetrit jäävabast lombist. Pikali maas ja ei liiguta, hüüan ja sahmin kätega ... luik tõstab korra pea vaatab minu poole ja hakkab sulgi kohendama. Nii mõni minut ja siis pea jälle tiiva alla. Möödub 20 minutit luik ei liiguta, hüüan uuesti kuid ikka ei liiguta ...

Helistan metsloomaühingusse, et abi saada ... ühtegi vabatahtlikku ei ole Paide läheduses ja soovitatakse helistada 112 hädaabisse. Helistan ja saadetakse terve päästekomando kohale ... peale kõnet tõuseb luik püsti, endal jalg jääs ja hakkab tiibu sahmima. Hetkel, kui päästeauto jõuab külateel järvele lähemale, tõmbab luik jala jääst krapsti välja ja madallennul, jää kohal, jõuab järve teise kaldasse. Seal istub maha ja hakkab kaldast külmunud rohttaimi nosima. Kaua ta seal ei nosi, sest jäävaba vesi jääb nüüd veelinnule veelgi kaugemale. Ta otsustab jalutada üle jää viimasesse veelompi.

Lind sai "päästetud" kuid päästjad kutsusin küll asjata kohale. Loodan, et järgmine kord on minul rohkem õnne. Mitte eksida ise ja teisi eksitada ... lind sai ju ise jääst vabadusse.








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar