14. juuni 2020

Pühapäeva hommik

Hommikul koos päikesega välja ja esimesena, kastemärjal hommikul, saan kokku rebasega. Seisab keset metsateed. Olen jalul, kaamera näo ees, paigal ja ei liiguta - rebane paar minutit peab liikumatult vastu ja siis liigub veidi eemale ja jääb nüüd istudes mu poole vahtima ... minuti jõuab nii istuda, tuleb korra lähemale istub jälle ... ja siis loobub - ei pidanud vastu - (minu võit! raidkuju mängus).
 Olgu jalutan edasi, jäätmejaama väravate juures kohtan jänest, kes algselt istus teepervel ja nüüd mind nähes liigub minu poole, ületab sõidutee. Kükitan ja saan paar pilti madalamalt.
  Pildistan loomi teleobjektiiviga Canon 400mm f5.6 ja 1.4x telekonverteriga - toob objekti veidi lähemale kuid kaotab teravuses.
  Paide matkarajale jõudes, võtab mind vastu valge Pärnu "piimajõgi" - jahe vesi ja soe hommikupäike loovad veele kerge uduloori ... ja muidugi kalda ääres oksal istub,  seda ilu imetledes, jäälind.
  Taamal sõtkaemand tibuga hulbib rahulikult vees ... samas oksal istuvad jõgitildrid ja ise vilet lüües teevad oma veidrat hommikuvõimlemist.














Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar