20. sept 2015

Ultrazoomkaamera Canon PowerShot SX60 HS

Kõigepealt tänud Canonile, et usaldas mulle testimiseks 65x zoomkaamera, Canon PowerShot SX60 HS. Pärast mõnda nädalat sihtotstarbelist kasutamist on tekkinud mõned mõtted selle kaamera kohta.

Välimuse järgi meenutab see kompaktkaamera peegelkaamerat. Plastikust kerge korpus ja mõnus krobeline käepide teeb käeshoidmise mugavaks. Suurus ja koostekvaliteet jätab hea mulje. Tasku ei pista kuid väikesesse kotti mahub küll.
Menüü on Canoni kompaktkaamerale omaselt lihtne, juhtnupud kasutatavad. Kiiresti leiab üles vajalikud sätted.
LCD ekraan on selge terava pildiga ning saab seadistada erineva nurga alla ja seega mugavalt võttenurka valida. Digitaalne pildiotsija on vajalik liikuvate objektide pildistamisel ... ei ole nii mugav kui peegelkaamerate optilised pildiotsijad kuid on kasutatav.
Digic 6 protsessor ja Ultrasonic mootor tagavad korraliku kiiruse. Objektiiv zuumib vaikselt ja vajadusel nii kiirelt, kui ka sujuva kiirusega ... mis hea just filmimisel.
Teravustamine toimib täpselt ja ise saab seadistades hõlpsalt valida soovitud ala. Väga hämaras ja vähese kontrasti korral (eriti tele otsas) sai teravuse paika manuaalselt, mis kergelt leitav kuid teostatav enam-vähem tunde järgi. Näide: pilt Kuust on hämar ja pildistatud statiivilt kuid autofookus (ka tele otsas) töötab tänu kontrastsele objektile (helendav Kuu).
Zoomimise teeb mugavaks objektiivile tähistatud fookuskaugused. Ava algab lainurga 21mm f3.4 ja lõppeb tele 1365mm f6.5. Kui 500mm f5.6 peal toimis veel kiirelt objekti teravustamine, siis 1365mm peal tekkis ka viivitusi.
Cmos sensor ja 16 megapikslit tagavad hea pildikvaliteedi. Kasutatav on nii kaamera stabilisaator, kui see, et valikus lisaks JPG-le ka RAW failivorming. Samas iso mürasus on kompaktkaamera kohta rahuldav, kasutasin võimalusel iso 100 kuni 400. Näide: pilt oravast on kasutatud iso 800.
Hea aku vastupidavus, kuskil 400 kaadrit, võimaldab mõned head tunnid pildistada.

Kokkuvõtteks ülisuur zoomivahemik on mugav võimalus kiirelt valida motiivi ja kohe pildistada, mis on oluline, sest lisaks kohale on kriitilise tähtsusega ka aeg ... olla valmis.

Canon PowerShot SX60 HS võrrelduna Canon EOS 60D peegelkaameraga
Canon PowerShot SX60 HS objektiiv

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar